Beszámoló IKE találkozóról

 2010.03.23. 15:42

2010. március 19-21. között háromszéki IKE (Ifjúsági Keresztyén Egyesület) találkozóra került sor Angyaloson. A találkozón Kisbaconból Vulcan Cladiu Zoltán és jómagam, Pető Andrea vettünk részt.

Péntek délután 3 órakor indultunk Angyalosra és 5 óra körül érkeztünk meg. Az angyalosi Református Egyház közösségi házában voltunk elszállásolva és a programjaink is ott voltak megtartva. A találkozó szervezői a Sepsi egyházmegyei IKE munkatársai voltak. A találkozó résztvevői: szotyori, kommandói, illyefalvi, sepsiszentgyörgyi, bitai, kökösi, kálnoki, uzoni és kisbaconi gyülekezetek ifjú tagjai voltak. Összesen 28 személy vett részt a találkozón, nagyrészt liceumos diákok, pár egyetemista illetve olyan személyek, akik már dolgoznak (a szervezők tagjai).

Amikor megérkezett mindenki, bemutatkoztunk és rövidesen kezdődött az áhitat, amit Egyed Sándor, oltszemi lelkipásztor tartott. Az IKE találkozó témája a következő volt: Én, mint fiatal a csoportban. Erről beszélt Sándor tiszteletes úr is. Az áhitat után vacsorára került sor. A vacsora után pedig két érdekes játék következett. Nagyon élveztük a játékokat mindannyian, sokat nevettünk közben. Miután véget értek a játékok lassan következett a takarodó.
 
Szombaton reggeli tornával indult a nap, amit Székely István (Pityu), az egyik szervező vezetett. Reggeli után áhitat volt, amit Dezső László teológus hallgató, az egyik szervező tartott. Ezt követte Paizs József - teológus hallgató - Egymás terhét hordozzátok című előadása. Számomra nagyon érdekes volt az az előadás, az emberi kapcsolatokról, a fiatalok problémairól, Istennel való kapcsolatukról szólt. Közben megérkezett Kovács Levente kökösi lelkipásztor is, és miután bemutatkozott, kiscsoportos beszélgetések vették kezdetüket, amelyben a hétvége témájáról (vagyis Én, mint fiatal a csoportban) beszélgettünk. A beszélgetés alatt betekintést nyerhettünk a különböző gyülekezetek ifjúsági, keresztény életébe: mindenki megoszthatta társaival, hogy ahonnan jött, abban a közösségben hogyan működik az ifjúsági bibliakör, a fiatalok mennyire érdekeltek az ilyen csoportok iránt, egyénenként ki hogy érzi magát a csoportban, illetve a csoportjaiknak milyen egyházzal kapcsolatos programjaik vannak. Ebéd után volt egy kis szabadidőnk és páran tettünk egy sétát a faluban, fénykepeket készítettünk, beszélgettünk, csocsóztunk (sokunk örömére volt csocsóasztal az épületben, így amikor szünet volt, mindenki csocsózhatott). Az esti áhitatot az angyalosi lelkész, Mátyás István tartotta. Azt követően az IKE énekeskönyvből dalokat énelektünk, tanultunk, Dávid Ferenc gitározott. Továbbá Székely István (Pityu) megköszönte a támogatóknak a hozzájárulást, segítséget abban, hogy létrejöhetett ez a hétvége. Vacsora után szintén játékra került sor. Tálentumot játszodtunk, ami az activity-hez hasonló játék, avval a különbséggel, hogy a tálentumban Bibliával kapcsolatos szavak, mondatok is vannak, amelyeket el kell mutogatni, le kell rajzolni vagy körül kell írni. A hosszú játék után pedig takarodó következett.
 
Vasárnap, reggeli után, mindenki összecsomagolt és kitakarítottunk. Majd 11 órára mentünk a templomba, ahol Dezső László, teológus hallagtó tartotta az Istentiszteletet. Az Istentisztelet után keresztelő is volt, amit az angyalosi lelkipásztor tartott. A találkozót kiértékelővel zártuk, mindenki elmondhatta, hogy mi tetszett, illetve mi nem tetszett a hétvége alatt. Nagyrészt pozitív dolgokat említettünk meg, hiszen valóban nagyon jól telt a hétvége. Nagyon jó volt a társaság, a hangulat, jó volt megismerkedni új emberekkel, beszélgetni, megismerni egymás ikés csoportjait.
 
Egy jó hírrel zárnám a beszámolót: ha minden igaz, és a Jó Isten is úgy akarja, akkor a következő IKE találkozó már Kisbaconban lesz. :)
 
Pető Andrea

Címkék: egyház csoport áhitat ike angyalos

A bejegyzés trackback címe:

https://ifisek.blog.hu/api/trackback/id/tr851862640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása